Universiteti i Oxford: Moxarti të zëvendësohet me Dua Lipën

 Akademikët në Universitetin e Oksfordit në Britani të Madhe, kanë propozuar zëvendësimin e kurrikulave në degët e studimit të arteve muzikore, në mënyrë që rrymat e reja muzikore të zëvendësojnë ato klasike.

Sipas “The Telegraph”, një nga emrat e propozuar për t’u studiuar është edhe këngëtarja shqiptare me famë botërore, Dua Lipa, e cila theu rekordin e saj në “livestream” duke i zëvendësuar kështu muzicienët klasik si Mozzart dhe Bethoven.


Repertori klasik i mësuar në Oksford, i cili përfshin vepra nga Mozart dhe Beethoven, përqendrohet shumë te “historia evropiane nga periudha e skllavërisë”, thanë profesorët.

Teksa e gjithë bota po kalonte një moment shumë të vështirë, Dua Lipa solli një projekt që erdhi në momentin e duhur për të shëruar të gjitha zemrat. Ka kaluar plot një vit nga koha kur Dua Lipa publikoi albumin e saj, “Future Nostalgia” që kaloi çdo pritshmëri të këngëtares në mbarë botën. “Future Nostalgia” vazhdon të jetë një nga albumet e preferuara për publikun.